Skip to main content

Stroller Oh Stroller

Petang tadi kitorang berjalan2 mengisi masa lapang..tatau mana nak tuju, last2 decide pg Jusco AU2 Keramat sbb kat situ ada Baskin Robbins....hehee...sambil menyelam2 la kan..Tujuan utama yang belum tercapai adalah nak beli stroller utk Akeef..dh masuk 4 bulan ni, ayahnya dah tak larat nak mendokong time jenjalan...dah 'terasa'...hehee...dah banyak mall dah kami cari stroller macam ni..tp ngak ketemu..rupa2nya jodohnya dekat je..huhuu...

Lawa tak? jogger jenama Sweet Cherry...mmg nak cari stroller yang macam nie...sejibik okay sbb hakak dah google siap2...nak beli McLaren, tak mampu lagi..:)

selingan.....santapan mata...hehee...

kitorang isi minyak dulu sblm pusing2 cari stroller Akeef tuh...kalau nak tau, aku akan berumur 30 tahun 2011 nie tp nilah pirst pirst time makan Baskin Robbins.kuno kan? hahaa...bukannya apa, sblm nie mmg xde terasa nak try ais krem jenama nih..ni dh beranak sorang baru lak keinginan tu sampai...huhuu...de la rezeki kiranya nak merasa..kalau sapa2 yg tak penah gak merasa makan BR nih, xyah malu2..bukannya wajib kan..lagipon mahal..aku rs nilah skali kot aku makan benda nih..xde la cam marvellous sgt...boleh la kalau nak merasa...

benda yang aku beli ni namanya Chocolate Dipped Waffle...ada waffle tu plus 2 scopes ais krem..perisa leh pilih mana2 yg berkenan.. leh campur 2 perisa... pastu, boleh hias2.. budak cashier tu siap cakap "akak boleh pilih mana2 topping nie....free kak....termasuk dlm package dah.." hahahahaa...time tue mmg aku nak gelak besar..mesti budak tu tgk muka aku cuak takut ada additional charge...yolah, mana tak cuak..first time makan ais krem mahal...huhuu...aku amek coklat cair je wat topping...lelain tu x amek sbb cam bebudak je rasanya... total RM19.45....okeh, sila makan sampai licin ye...

dah selesai makan BR, kami bertiga meneruskan misi mencari stroller tue... nasib baik la budak yang menjual tu rajin nak menjawab segala soalan yang diutarakan oleh Mr.MHR..yelah, banyak nak bayar nih...kena tny dalam2...ingat senang ke nak dapat duit orang..hehee..

setelah selesai semua urusan pembayaran, tanpa membuang masa, Akeef pon ditransfer dari carrier ke jogger yang baru dibeli tadi...

tarrrraaaa.......

Alhamdulillah, akhirnya dapat gak Akeef merasa naik stroller nih...Mr.MHR pon xdelah letih sangat nak mendokong lelama......mula2 masukkan Akeef dlm nie, dia diam aja..gayat kot...hehee..

Wahh....kemain sonok ye..mementang xyah dokong dah...tolak je lebih senang kot...

tengok...Akeef pegang tepi stroller tu tak lepas2..
memang takut rupanya anak ibu nie ye...


yeahhh....dh leh senyum sket...dh kurang la takut tu nmpaknya..
Akeef, anak lelaki kena berani!!!
(^_^)


sempat gak kami bertiga bergambar kat replika pokok kismes nih..dorang wat guna botol mineral kosong je..kreatif...xyah membazir2 letak lampu kelap kelip bebanyak kat situ...btw, nape aku macam seronok lebih kat cnih??

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…