December 5, 2010

Stroller Oh Stroller

Petang tadi kitorang berjalan2 mengisi masa lapang..tatau mana nak tuju, last2 decide pg Jusco AU2 Keramat sbb kat situ ada Baskin Robbins....hehee...sambil menyelam2 la kan..Tujuan utama yang belum tercapai adalah nak beli stroller utk Akeef..dh masuk 4 bulan ni, ayahnya dah tak larat nak mendokong time jenjalan...dah 'terasa'...hehee...dah banyak mall dah kami cari stroller macam ni..tp ngak ketemu..rupa2nya jodohnya dekat je..huhuu...

Lawa tak? jogger jenama Sweet Cherry...mmg nak cari stroller yang macam nie...sejibik okay sbb hakak dah google siap2...nak beli McLaren, tak mampu lagi..:)

selingan.....santapan mata...hehee...

kitorang isi minyak dulu sblm pusing2 cari stroller Akeef tuh...kalau nak tau, aku akan berumur 30 tahun 2011 nie tp nilah pirst pirst time makan Baskin Robbins.kuno kan? hahaa...bukannya apa, sblm nie mmg xde terasa nak try ais krem jenama nih..ni dh beranak sorang baru lak keinginan tu sampai...huhuu...de la rezeki kiranya nak merasa..kalau sapa2 yg tak penah gak merasa makan BR nih, xyah malu2..bukannya wajib kan..lagipon mahal..aku rs nilah skali kot aku makan benda nih..xde la cam marvellous sgt...boleh la kalau nak merasa...

benda yang aku beli ni namanya Chocolate Dipped Waffle...ada waffle tu plus 2 scopes ais krem..perisa leh pilih mana2 yg berkenan.. leh campur 2 perisa... pastu, boleh hias2.. budak cashier tu siap cakap "akak boleh pilih mana2 topping nie....free kak....termasuk dlm package dah.." hahahahaa...time tue mmg aku nak gelak besar..mesti budak tu tgk muka aku cuak takut ada additional charge...yolah, mana tak cuak..first time makan ais krem mahal...huhuu...aku amek coklat cair je wat topping...lelain tu x amek sbb cam bebudak je rasanya... total RM19.45....okeh, sila makan sampai licin ye...

dah selesai makan BR, kami bertiga meneruskan misi mencari stroller tue... nasib baik la budak yang menjual tu rajin nak menjawab segala soalan yang diutarakan oleh Mr.MHR..yelah, banyak nak bayar nih...kena tny dalam2...ingat senang ke nak dapat duit orang..hehee..

setelah selesai semua urusan pembayaran, tanpa membuang masa, Akeef pon ditransfer dari carrier ke jogger yang baru dibeli tadi...

tarrrraaaa.......

Alhamdulillah, akhirnya dapat gak Akeef merasa naik stroller nih...Mr.MHR pon xdelah letih sangat nak mendokong lelama......mula2 masukkan Akeef dlm nie, dia diam aja..gayat kot...hehee..

Wahh....kemain sonok ye..mementang xyah dokong dah...tolak je lebih senang kot...

tengok...Akeef pegang tepi stroller tu tak lepas2..
memang takut rupanya anak ibu nie ye...


yeahhh....dh leh senyum sket...dh kurang la takut tu nmpaknya..
Akeef, anak lelaki kena berani!!!
(^_^)


sempat gak kami bertiga bergambar kat replika pokok kismes nih..dorang wat guna botol mineral kosong je..kreatif...xyah membazir2 letak lampu kelap kelip bebanyak kat situ...btw, nape aku macam seronok lebih kat cnih??

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...