Skip to main content

KL International Motor Show 2010


Macam berderet2 lak entry aku nih...yelah, cuti 4 hari 4 malam, meronda KL le gamaknya..hehee...

So, tgh boring melepak tgk tv, aku pon ajak Mr.MHR pg jenjalan..bila tanya nak pg mana, xleh lak jawab..hehee..last2 ajak pg Kuala Lumpur International Motor Show 2010 (KLIMS) kt PWTC...

Macam biasa, parked kat Hentian Putra...penat memunggah stroller nak melintas ke PWTC tu..bila sampai kat Aras Bawah PWTC tu, tgk2 rupanya kena byr tiket masuk.. disebabkan kitorang pg hari Isnin, price utk dewasa RM15 seorang...kalau bawak anak, dorang ada bagi pakej, tapi aku malas nak baca sbb aku dh menyirap..dah la wat pameran suh org tgk, siap suh bayar lagik...x laku ke meniaga keta cik dollah ooiii...

Pas dah siap beli tiket, kitorang pun naik la Level 3 guna lift sbb bwk stroller kan...kat lift de RELA check ticket..sampai level 3 pon de lagi pintu berhalangan tuk check ticket...ketat la sangat konon..cehh...benci plak bila ingat2 balik...


Akeef tgh tunggu aku mengisi borang Lucky Draw..beli tiket je br layak join okeh..alang2 dah bayar RM30, aku isi semua borang..Grand Prize adalah Toyota Prius..manalah tau kalau2 rezeki aku ke keta tu kan..tuah ayam nampak kat kaki....huhuu...

Dalam lift nak naik ke Level 3...

Pintu masuk UTAMA...

bab stroller ni serahkan pada yang kuat..hehee...

prototype dari perodua..
nama keta ni BEZZA... :)


VESPA..igt nak suh atok Akeef beli..
tgk harga...wuuhuuu...RM36 ribu...boleh dapat viva sebijik..


bumblebee.... (^_^)

prototype dari Proton lak..
Proton Lekiu
iols minat yang ni uols...huhuuu...

Proton JEBAT...
Mr.MHR nak beli yang nih kalau dh ada kat pasaran...
penuh ngan macam2 hang lak umah aku kalau beli menatang2 nih..hahaa...

Akeef prefer SCR1 nya...
lebih selesa kerana ada pemandu..
leh jadik boss!!!

aku tak bape pasti pekebenda nih...
tak motor, keta..tak keta, piring terbang kot....heheee..


ni plak barisan warga Malaysia suka barang free...
termasuk aku..hahaa...
kitorang beratur sbb nak dpt paper beg Hyundai..
besar giler bagnya...tp sblm dia nak bagi...
kena logon acc fb then click LIKE kat page Hyundai Malaysia..
paksaan suh org like2 nih...

Pas dah dekat 4 jam berlegar dalam tue, aku pon ajak Mr.MHR balik...dah capek lo...perut pon sudah kuat berdondang sayang minta diisi..jadi, sebelum ianya start bershuffle, kami pon gerak le balik...

utk pengetahuan, kalau pasni ada la lagi KLIMS ini, aku TAKNAK dah pegi...xde pape pon dalam tue..baik pg pesta buku..lagi banyak manfaat...

*p/s : balik je umah, aku UNLIKE balik page Hyundai tu...sorry la eyh..gua tak minat..takleh paksa2 okay..i cuma nak bag tu jer....heheee....



Comments

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…