November 6, 2014

Jeruk Mangga Asam Boi

Fenomena betul benda nih..Mula2 aku ignore je..tapi kalau dah selang sejam ada je yang upload kat fesbuk tu, mestilah nak kena try kan. Terus balik keje cari mangga muda dengan asam boi..Senang je benda ni...sap sap suiii...


ni pas potong2, letak je dalam bekas


 lepas 4,5 jam dalam peti ais, dia akan jadi macam nih..


sapa2 baru nak mencuba, amek la resepi hakak bagi nih...


post kat fb macam biasa la, mesti ada yang request
tp bila ibu mengandung yg request, kena la bawak
dia duduk hadap benda ni kemain sampai tak pandang kiri kanan..

* harga mangga kemain melambung2 lately..dulu sekotak besar tu RM 50 je..ni tetiba dah jadi RM80...melampau!!

2 comments:

  1. mmg nampak sedap.. tapi mls nk mencuba.. pomaleh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada urang jual skang nih..mahal la tapi...kalau ko nak try, boleh je beli...tak benti makan oii...

      Delete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...