November 7, 2014

Kedai Tomyam Sedap di Puchong

Area Putrajaya ni memang takde kedai tomyam tepi jalan tu. Kalau nak makan tomyam gerai, kena ke area Sg. Ramal atau Dengkil. maksud aku kedai yang sedap. hehe.. Minggu lepas kitorang otw balik umah dari Subang. Lepas tu, hujan lebat mencurah menyebabkan perut lapar. Dah tak tertahan rasanya nak menunggu sampai ke area Dengkil tu. Jadi aku menggoogle la cari 'kedai tomyam sedap puchong'. Berderet keluar nama kedai Alissara Thai Cuisine. Dah kebetulan berada dekat IOI Mall tu, jadi kitorang terus set GPS pergi ke arah kedainya. 

Waktu sampai tu tengok kedai PENUH! tapi disebabkan perut dah lapar, tak kuasa nak cari kedai lain. Duduk kat ada meja kosong tapi takde kerusi..huhuu...kena la mintak kerusi kat meja2 sebelah..Tapi patut dipuji adalah tukang ambil order. Nampak je kitorang duduk, terus datang lap meja dan ambil order. Takyah kau nak tercangak2 lambai2 panggil.


kedainya kat corner lot. nak parking pon senang

Waiting time untuk makanan sampai lebih kurang 45 minit jugak..lama ooii...
aku nengok tiap2 meja macam2 yang diordernya. 
Mau tak berkuntau tukang masak memasak satu-satu..


ni Siakap Dengan Daun Selasih
makan berdua je nih


Tomyam Campur
sedap..rasa macam dah sampai Danok


Kailan Ikan Masin
dorang ni tak kedekut bagi dalam kuantiti banyak

Aku boleh terima menu2 kat sini. Cukup rasa ikut tekak. 
So, kalau korang nak try, boleh la pergi ke alamat ni.


Ni bukan entry berbayar pon
Kalau sedap mestilah kena rekemen kan? :)

1 comment:

  1. Uish.. Kene try ni..
    Btw, kirim slm kat abg huzaimi ye..
    Assalamualaikum

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...