November 11, 2014

Buffet Steamboat For Dinner @ PICC

Sesiapa yang terasa nak makan steamboat untuk dinner musim2 hujan ni, bolehlah try kat Putrajaya International Convention Center (PICC). Kitorang try makan dah. Pilihan boleh tahan banyak..Mula2 nampak macam, waahhhh...banyak gila..tapi bila pusing2 nampak sebenarnya dia letak 1 jenis kat banyak2 meja..hehe..tipah tertipu..tapi still banyak la pilihan dia..sebab kau pon bukan nak celup semua dalam periuk tu kan..Pilih mana yang nak makan sahaja hokay...









Kitorang pergi lepas sembahyang Maghrib. Dalam kul 7,30 macam tu. Maklumlah, PICC sekangkang kera je..jalan kaki pon boleh sampai dari rumah ni..hehe..tapi naik kereta sebab pemalas kan..kebetulan time pergi tu baru lepas hujan. Memang telan2 air liur membayangkan sup panas-panas kan..







instant pasta pon ada..pelbagai jenis..aku tak ambil pon..



untuk yang nak makan berat sikit
malam tu ada nasi goreng cina dengan mi goreng..sedap jugak..




ni pilihan desserts yang ada


ini pulak pilihan sos
tapi..
sebab dah biasa dengan sos J, jadi sos2 ni tak kena dengan jiwa
tapi takyah guna sos pon okay sebab......


Ginger Soup dengan Tomyam Soup dia tu sedap!!
ko takyah cicah2 sos dah...hirup kuah je dah rasa sedap nikmat.. :)


sampai2 terus makan kek dulu
siap mara kek dalam cawan kecil ni tak di refill
tak dapat la dia nak sugar rush..hahaa..


layan pemandangan kejap lepas kenyang


Korang pergilah try pulak..Sedap, kenyang, senak..huhuu...memang berbaloi la..sebab sekarang ni kalau makan kat restoran biasa pon RM50 tak lari dah harganya kan..Kalau makan kat Ayer@8 tu lagilah mahal. baiklah makan buffet kat sini..

Start Oktober hingga Disember 2014 ni PICC buat promosi. Harga untuk buffet steamboat ni RM28 untuk dewasa dan RM14 untuk kanak2. Yang bawah 5 tahun, FREE!! okay, silalah...

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...