Skip to main content

Buffet Steamboat For Dinner @ PICC

Sesiapa yang terasa nak makan steamboat untuk dinner musim2 hujan ni, bolehlah try kat Putrajaya International Convention Center (PICC). Kitorang try makan dah. Pilihan boleh tahan banyak..Mula2 nampak macam, waahhhh...banyak gila..tapi bila pusing2 nampak sebenarnya dia letak 1 jenis kat banyak2 meja..hehe..tipah tertipu..tapi still banyak la pilihan dia..sebab kau pon bukan nak celup semua dalam periuk tu kan..Pilih mana yang nak makan sahaja hokay...









Kitorang pergi lepas sembahyang Maghrib. Dalam kul 7,30 macam tu. Maklumlah, PICC sekangkang kera je..jalan kaki pon boleh sampai dari rumah ni..hehe..tapi naik kereta sebab pemalas kan..kebetulan time pergi tu baru lepas hujan. Memang telan2 air liur membayangkan sup panas-panas kan..







instant pasta pon ada..pelbagai jenis..aku tak ambil pon..



untuk yang nak makan berat sikit
malam tu ada nasi goreng cina dengan mi goreng..sedap jugak..




ni pilihan desserts yang ada


ini pulak pilihan sos
tapi..
sebab dah biasa dengan sos J, jadi sos2 ni tak kena dengan jiwa
tapi takyah guna sos pon okay sebab......


Ginger Soup dengan Tomyam Soup dia tu sedap!!
ko takyah cicah2 sos dah...hirup kuah je dah rasa sedap nikmat.. :)


sampai2 terus makan kek dulu
siap mara kek dalam cawan kecil ni tak di refill
tak dapat la dia nak sugar rush..hahaa..


layan pemandangan kejap lepas kenyang


Korang pergilah try pulak..Sedap, kenyang, senak..huhuu...memang berbaloi la..sebab sekarang ni kalau makan kat restoran biasa pon RM50 tak lari dah harganya kan..Kalau makan kat Ayer@8 tu lagilah mahal. baiklah makan buffet kat sini..

Start Oktober hingga Disember 2014 ni PICC buat promosi. Harga untuk buffet steamboat ni RM28 untuk dewasa dan RM14 untuk kanak2. Yang bawah 5 tahun, FREE!! okay, silalah...

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…