June 28, 2013

Pakej 3 hari 2 malam


Aku ada pengalaman tak best 2 minggu sudah.. Akeef kena masuk hospital sebab demam panas. Tinggi sangat suhu dia. 40.5'..doctor kata dalam skala de sampai 40 je..anak aku dah terlebih..huhuu..jadi kesudahannya ke hospital la kami..budak kalau demam susah sebab dia tak minum air kan..jadi masuk spital, masuk air secara paksa..ngilu2 aku...kami pon berkampung 3 hari 2 malam..sebab hospital penuh, makanya dapat bilik berdua je..aku tido la ngan Akeef..Mr.MHR duk ulang alik...lepas kuar spital, tetiba aku kena batuk..batuk kering..jenis yang sampai nak pecah dada melepaskan batuk tu...tapi aku pg gak keje..Akeef anto taska..takkan sebab batuk je nak cuti kan..ngada sangatss hokay...

Then lepas 2 hari, batuk aku tu makin melampau..rasa kalau boleh garu tekak ni, dah lama aku seluk, garu!! agaknya sebab mengujakan batuk tu teruk sangat, pagi Ahad aku takleh tahan, ajak Mr.MHR pg spital...sebab sebelum tu aku dah pegi klinik..abes ubat batuk sebotol pon tak ilang2 gak..makin teruk..yang syoknya, ajak pg spital, baju terus pack nih...sebab aku cakap ngan Mr.MHR, baik aku duk spital sebab takut Akeef jangkit plak batuk tu..dah le baru baik demam...Sampai spital, tetiba doctor check kata aku demam..aku rasa elok je...demam aku lagi over ye..40.7'..ha, skala mana pon aku taktau...terus kena cucuk air..macam kanak2 iols rasa...


Dalam duk batuk2 tu, penat dah aku..asal batuk je kencing, asal batuk je kencing..yelah, batuk kering...takde maaf dah...pastu plak, katanya bilik penuh..yang ada bilik bertiga dan berempat...aku siap cakap "tak kesah la bilik mana pon..janji ilang penyakit hantu nih!" ..sakit pon sebuk nak marah...last2, dorang anta aku pg bilik kat tingkat 2..bilik tu bertiga...ha, dapat je katil, aku trus la baring..dorang cucuk antibiotic 20ml ye..2 batang jarum besar macam tukul besi tu disodoknya dalam tangan aku...aku macam lalok2, plus batuk teruk sampai terjaga orang katil sebelah..dalam duk lalok2 tu, nurse datang cakap bilik sorang de kosong..Mr.MHR suh transferkan aku pg sana..huhuu...i love u lah...rasa macam VIP okay...maklumlah, orang gomen dapat masuk spital swasta...

Yang aku nak citer bukan pasal spital..aku nak citer pasal makanan...batuk, ko batuk la...makan tetap makan..


 aku check in petang...jadi dapat la minum petang...


ni dinner ai..dia anta kul 6...aku tgh tido..sudahnya, malam baru makan..bersama2 ngan family..tapi Mr.MHR ngan Akeef tapau makanan luar...
 

ni breakfast esok harinya..
kat spital ni memang hari2 minum Vico je..air lain xde dalam senarai...


ni lunch..aku makan nasi ngan ikan je...tekak gatal tapi tetap nak mencekik ikan goreng...


kari ngan sambal untuk lempeng ni sedap..tapi dia anto lempeng sekeping je..duk spital xde keje nak buat, memang kebulur je aku...mujo pagi tu Mr.MHR datang bawak roti...



disebabkan doctor check petang tu demam aku still tak kebah2, dia tukar menu aku suh makan bubur...lagi bertambah demam aku...sudahnya, aku amek ayam goreng then suh Mr.MHR tapaukan nasi goreng bawak datang spital...apeda....

Petang tu mak ngan ayah aku datang..bukanlah getik sangat nak suh mak ayah datang melawat..sebenarnya nak suh amek Akeef bawak balik W.Maju..yelah, sapa nak anta dia pg taska..taska dia kat ofis aku..tak terdaya Mr.MHR nak ulang alik terkejar nak amek dia..so, anta rumah nenek la kan...dia kemain gembira la duk ngan atok..segala permintaan akan dipenuhi...malam tu, aku tido ditemani Mr.MHR la..tapi dia tido katil bawah..doc suntik ubat aku tido sampai ke pagi...sedar2 Mr.MHR kejut dia dah nak pg opis..malam tu dia dah angkut segala keperluan..so bergerak ke opis dari spital...
 

ni breakfast ai pagi tu...sedap ke tak, kena telan sebab takde orang dah nak tolong tapau..hehee..


aku minta balik sebab dah 3 hari duk spital...demam dah kurang..tapi menunggu doctor bagi keputusan, sampai ke malam...


ni penutup petang tue...malam dia dah takde anto makanan sebab dah boleh balik..sebenarnya tak boleh balik, tapi dah aku cakap kalau tak bagi balik, saya kena la bawak anak2 saya tido sini sebab suami saya kursus...anak2 ye..anak tekak, anak mata..semua la bawak...

Untuk pengetahuan korang, aku duk kat Pusat Rawatan Islam Az Zahra Bangi...didiagnosis bronchopneumonia..jangkitan kuman kat paru-paru...bahasa doctor..bahasa aku, batuk kering tahap pecah dada..hahaa...oh lupa..aku takde la eksen sangat nak masuk sini..aku pg spital Putrajaya tapi penuh..maklumlah orang gomen masuk spital gomen la kan..bayar RM1 je pendaftaran..doctor kat Putrajaya tu siap cakap, kalau de insurans atau panel, baik pg sana..dia siap bagi surat iringan...hospital ni panel Mr.MHR...total kerugian opis dia kena bayar sebagai overtime Mr.MHR yang tak pernah dibayar selama ini adalah RM2,350.00...sebelum tu untuk Akeef RM2108.00...ha, banyak tak claim OT laki akak....??

4 comments:

  1. sedap nye makan tu semua....mewah betul !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mewah...rege pakej makanan 1 hari 4 kali makan RM35...murah kan? hahaa..

      Delete
  2. Sodapppp lauk2 die. Sodap smuo eh. Bill pon sodap. Comp byr lgi sodap! Hahahahaa.

    Laki aku sll kne batuk tuh. Batuk yg dh teruk dh kaco paru2. Ade 1 musim tu die sll kne. Tkot aku. Bkn mnum ice. Tdk perokok. Tp tu lah. Environment koje gamaknye. Ko take care. Skt2 gak.. Mkn bkn main ye dak? Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujo company bayar...pasni dia suh laki aku keje kuat2..hahaha..tulah..memang tak tertahan aku batuk tue...org tua2 panggil batuk anjing...

      Delete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...