January 31, 2012

Nasi Arab

Macam dah lama tak cerita pasal makanan..hehee...minggu lepas, kami boring2 duk rumah..lepak2 tgk tv, perut pon lapa..jadi, aku pon pujuk2 la Mr.MHR ajak makan kat Al-Rawsha @ Bulatan Kg.Pandan tu..sebab dah ramai yang pegi..kedai lak kemain gadang..sedap la kot..selama-selama ni aku hanya makan nasi arab yang Saba' Restaurant kat Cyberjaya tu je..bagi aku tu la yang terpaling sedap...puas pujuk, last2 start keta, jalan....

Waktu sampai tu, mmg org tgh beransur2 nak ramai..duduk2 je trus la order..Kami order :
Chicken Mandy Rice
Chicken Kebab 
Mango Juice
Mineral Water
Ice Cream (3 scoops) 
* semua ni satu-satu
Okeh, kesimpulan nak bagi.....

TAK SEDAP & MAHAL

Oh, frust giler...kalau kat saba' tu, chicken mandy dia 1/4 portion tu, RM12 je..kalau makan sepinggan tu sorang2, balik ofis tido nyenyak sampai waktu balik...ini tidak adil tidak adil tidak adil bagiku....tapi taktau la kalau selera aku lain ngan org lain...tapi selalunya selera aku kalau sedap mmg sedap..kalau tak sedap tu mmg hampas la namanya...


 ni Chicken Mandy yang aku order...
gambo ni zoom..sbb tu nampak cam besar ye


 olololoo....manja tak ayam ni pose?


size mangkuk ni sama cam mangkuk sup kat pizza hut tu..sambal ni mmg dia bg banyak...aku siap tuang semua atas nasi sebab nasi tu xde rasa..takleh makan saje....


 seperti biasa..aktiviti berkejaran oleh Akeef Mirza...mmg kegemaran semenjak 3 bulan kebelakangan nih..kalau pegang menjerit..dari org tak selesa dgr high pitch dia, biakan je lepas...
 

Pada yang baru 1st time makan nasi arab ni, mungkin la rasa ok..tapi sebab aku selalu layan nasi arab ni, aku masih pilih Saba'..terbau2 nasi dia yang wangi tuh...cehh...ooppss..lupa..total semua yang kami makan adalah RM58.00...ni berdua je...selalu kalau kat Saba' tu, kami (aku ngan geng2 BPAD), makan 4 orang harganya RM52.00...nampak bezanya......?

1 comment:

  1. Salam..terlihat blog ni dan rasa nk mkn nasi arab di sekitar kediaman seri kembangan ni in stead of ar rausha yg jauh...try la mkn di saba'....tp sy lbh sukakan ar rausha...sy cuba cari part makanan mn yg u kata sedap tp xjmpa..maaf ye...

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...