January 26, 2012

Amarah

Okay...aku sangat marah hari ni...

Aku dah keje kat 4 tempat dan dah keje ngan banyak kerani tapi aku tak penah jumpa kerani sebangang yang aku ada sekarang...i mean sekarang...aku membesar dalam dunia akaun jadi jangan tunjuk pandai kalau kelulusan kau setakat SPM je..memang statement aku berlagak, tapi ini untuk peringatan untuk yang bangang tapi berlagak pandai..

Dah 2 minggu aku penat2 buat report untuk hantar kepada KSU Kementerian. Bila laporan dah siap, aku hantar, org Kementerian call suh check balik laporan sebab si bengap yang tak reti nak buat laporan. Kata keje bertahun2..siap eksyen cakap gaji ko lebih dari kerani lain sbb ko lulus exam..tapi apa guna gaji lebih kalau kau bangang...

Aku tanya 1 soalan simple je, tapi ko takleh jawab, pastu ko tinggi2 suara ngn aku?? nasib ko memang malang la...BOS2 lama kau boleh la ko jerit2..ngan aku ko silap besar..time baik mmg aku baik..time angin, ko memang tempah maut...

Aku cuma tanya,

"Kalau dari bulan Januari-Oktober, belanja terkumpul RM 40 ribu, belanja bulan November RM 10 ribu, bila bulan Disember, kenapa belanja terkumpul tu still RM40 ribu? bukan ke patutnya RM50 ribu?"

Aku siap buat kira2 nak tunjuk kat mana ilang 10 ribu tu, dia siap cakap
"Laporan saya mmg betul..laporan saya memang betul"

Babi la!!! aku rs nak sepak je tadi..last2 aku halau je balik sbb kang jadi kes plak...dah la tarik muka macam sial....patut la ko xde kawan...macam celaka!!

3 comments:

  1. huh..siapakah orang itu..manyak bahaya nie...

    ReplyDelete
  2. Huh....mmg sakit ati...mujo dia x kna tak lempang smlm....arini bole lak muka x bsalah nk borak2...muka tembok btol...

    ReplyDelete
  3. sabo jek la...da memang begitu orang nye..APTB!!!!

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...