February 1, 2012

Dinner Beramai-ramai...

Makan ramai2, bayar sorang2...penah dengar lagu tu? hahaa..saje je..aku macam suka nak nyanyi2 pagi2 buta ni..xleh tido, jadi aku menghapdet semua gambo yang ada dalam camera aku yang shomel nih....Baru2 ni, Mak Cu Akeef banje kitorang dinner..puas pk mana nak makan sebab skang kan banyak kedai yang selalu menyebabkan aku nak memaki je..rege kemain mahal, rasa xde langsung...makan haram dorang meniaga camtuh....last2 Pak Ngah Akeef ajak pg makan kat Sri Niara @ Taman Melawati...dulu aku ada gak pegi kedai ni..tapi sbb dulu diet, so, xdelah selalu pegi...sbb sini makanan dia memang selambak2...

Kitorang pegi makan bertujuh dewasa + Akeef...bertujuh adalah Ibu, Ayah, Makcu, Pak Cu, Pak Ngah, Uncle Dedeq, Nenek dan yang paling penting Akeef la kan...semua tu gelaran yang dia panggil..Atuk tak ikut sebab pegi melepak minum teh tarik ngan geng RTM..hahaha..tapi tetap kirim Bihun Goreng Feveret....


 Oleh kerana makanan semua order ala carte sorang satu, maka penuh la meja...yang paling ujung tu Nasi Goreng USA Uncle Dedeq..Nenek makan Nasi Putih + Tomyam Udang.


 Okay, yang depan ni resepi diet Ibu...Kuey Teow Goreng..Pak Ngah mmg over sket...order Nasi Putih + Telur Bungkus + Puyuh Masak Pedas


 Yang depan ni, Ayah punya..Nasi Goreng Niara Special..hehee...ayam tu goreng ngn bawang putih..tu yang special kot...Pak Cu lak order Nasi Goreng Seafood.


Nasi Goreng Paprik...kepunyaan Makcu aka tukang belanja...


Akeef tgh disekat oleh Pak Ngah..berpura2 nak senyum time Ibu snap gamba sedangkan dalam hati meronta2 nak men kejar2 dalam kedai...Secara keseluruhannya makanan kat sini sedap..masakan Thai..hidangan pon banyak...kira kalau balik keje tu tgh kebulur, mmg sesuai sgt pg makan kat sini...makan petang ni, sampai 10 pagi esok kenyang...hahahaa....ciiiaaaooooooww....

3 comments:

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...