June 11, 2011

Yellow Cab Pizza @ Ampang

Penah makan pizza jenama yellow cab tu? Aku pon baru 1st time pegi makan kat situ. Itu pon sbb tekak mengada2 nak. Tekak puasa la katakan..memacam yang terpandang,semua nak..

Dalam kul 6 mcm tu, ktrg dari umah,pg la ke Ampang tu. Kebetulan adik aku pon nk balik umah dia. So, 2 keta la kiranya. Nama je 2 keta, tp ada 5 org je (termasuk Akeef)..hehee..

Anak ni dah dapat kaki. So, kenalah En.Suami mengejarnya ke hulu ke hilir..Tu gambar tgh sebok nak bukak pintu. Macam larat je nak menolak pintu kedai tu..

Ayah dah pakaikan dia ngn 'napkin' siap2..air liur tak benti2 mengalir.. :)

Tengok muka notti nak mengelak tangan ayah dia..

En.Suami saja angkat kusi tu letak kat meja belakang. Ingatkan dia akan diam. Tengok2 lagi kuat siren dia..hehee..kena angkat balik duduk sebelah ayah ye...

Tak ingat apa pizza yang kitorang order..yang ni New York Sensation kot..hehee..sedap..
kami order yang 10" je..tapi tupon dah besar gedabak..kenyang sampai esoknya..

Yang ni Beef Pepperoni rasanya..hahahaa..waktu order de memacam nama..bila tgk byk pepperoni, trus aku rasa namanya camtu..ni pon 10" jugak..

Total ktrg makan berempat dewasa + Akeef with his mushroom soup, regenya RM58..kat sini harga nett..xde plus2..so, kira takdelah mahal..kalau makan kat tempat lagi satu tu, kira2,bila total up mesti tak kurang dr RM80 kan? so skang, aku dah tau kat mana nak makan pizza sedap dan berbaloi2....

korang try la pulak kay...


2 comments:

  1. sedapnye pizza..
    wah mmg murah la..RM58 dpt 2 jenis pizza.

    dkt KL jerk ke ada cawangan pizza yellow cab ni..

    ReplyDelete
  2. a'ah la..de 3 tmpt je kt m'sia nih..kt ampang,kg.baru & subang..nnt la..kalau sy pg sana,sy belikan k..hehee...

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...