June 19, 2011

Makan @ Satay Station

Aku nak tukar la jenis blog ni dr personal kepada makanan je..hehe..asek citer pasal makan je..penah makan kat satay station? hahahaa..soklan stendet bila nak start entry makanan. Baru2 ni kami sekeluarga pegi makan yang kat area Ampang tu..Pak Ngah Akeef belanja sempena apa pon tak tau..hehe..so, mari kita tgk gambonya sket ye...

Ni adalah station tuk membakar satay. Panjang gak tempat membakarnya. Memang olskul lagik. Pakai arang & kipas tangan. Takdo do guna pembakar elektrik ye...

Tapi satu je kat cni. Dah namanya Satay Station, so makanannya satay jelah..Kalau rasa perut melayu makan nasik, sila la makan nasik kat umah sebelum dtg cni. Kalau tak, mau tumbang x jumpa nasik..hehee...cuma Mee Rebus ni adalah. Ni En.Suami & Ayah aku order..boleh tahan la jugak rasanya. Cuma takdelah sampai teringat2 kalau dah balik umah kan...

Nilah rupa satay yang dijual. Ktrg order banyak cucuk gak. Maklumlah keluarga besar punya..hahaa..satay ni secucuk 70sen. Berbaloi sbb kalau jenis perut kecik (macam aku..hahahaa..) makan 3 je dah sebu. Pastu rempah ratus dia terasa..

Ni tukang belanja..

Akeef tgh dikawal jap oleh Makcu..kemain ligat anak ni kalau bawak berjalan. Semua tempat dia nak explore..Macam la boleh nak temuramah tukang bakar satay tu kan...

Air yang kaler putih tu paling wajib. Kalau air tu xde, semua orang takleh makan satay...

Cubalah ye....

No comments:

Post a Comment

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...