June 18, 2011

Chapter 30

Hai...
Dah lama rasanya yang menghapdet blog ni. Kenkadang xde idea nak menaip tapi selalunya adalah sebab 'rajin'..hehee..

26 Mei yang lalu, genaplah usia aku 30 tahun. Dah masuk la 3 series ni dengan jayanya..hehee.. Aku cuti hari tu sebab aritu hari Khamis dan esoknya adik aku nikah. Kiranya dah start la persiapan terakhir untuk majlis kahwin tu. Jadi, kena la amek cuti sbb xde sapa yang nak jaga Akeef. Nenek dia dah start busy la time nih..

Pagi tu, pas ktrg bersiap (En.Suami dah pegi keje sbb dia start cuti esoknya), aku ngan Akeef pon kuar la jap. Pegi bank bayar hutang2, then dekat2 nak lunch hour tu, baru siap sume urusan. Waktu otw balik ke rumah tu, tgk En.Suami ada follow dr belakang. Dia nek motor pg keje. Dr highway sampailah ke rumah. Pas je park kete, tgk2 En.Suami dh de kat sebelah keta dgn pegang sekotak kek..wuuhuu...rasa nak nanges..Akeef pon kebetulan dah tido. So,En.Suami bagi kek kat aku & dia angkat Akeef..

Ingatkan dah tua2 nie, xde la dapat kek dah..Kalau dapat sepotong pon dah bersyukur banyak. Ni dapat sekotak..Alhamdulillah..

Nilah keknya..pandai lak beli Black Forest sedangkan selama ni beli kat SR tu asek makan indulgence je..dengan usia baru ni, aku berdoa agar keluarga kami sentiasa dilimpahi dengan rahmat dan kasih sayang hingga akhir hayat..hukhukk..tetiba sebak... ;p

2 comments:

  1. welcome to 3 series..
    happy belated b'day fid..

    wah romantiknye en. suami..
    mstilah terharu kan..

    ReplyDelete
  2. Hepi belated besday. same date ngan Lizamasayu. kebetulan plak ank Jo pun lahir tarikh yg sama. bertuah tul no 26 Mei ni..

    saje nak ajak ko join contest. leh gak dpt tiket wayang free..tu pun klau ade masa free la kan...

    http://www.akmarwati.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...