November 19, 2010

Salted Chocolate Cake

Hehee...best tak tajuk entry kali nie...Tak penah dibuat org buat kek masin tp aku buat...cehh.. Sebenarnya,sbb kek ni jadik salted adalah disebabkan oleh butter yang aku guna tuk buat kek nie..ni sumer salah Carrefour!! buttercup nye stok dh abes kat rak jualan dorang tu..yg tinggal cuma jenama Carrefour..aku ngan yakin pegi la beli butter tup..last2,hah..mendapat...:)

Nak tgk tak camner rupa Salted Chocolate Cake tu? jeng..jeng..jeng...


nilah rupa kek nya waktu mula2 susun dalam kukus...
Waktu ni kek ni rasanya macam biasa..
Maybe sbb koko tu dh serap semua rasa masin, so kek OK!!


nampak tak wap2 tu??
Huhuu..waktu ni bkn men excited lagik...
Nmpk mcm excellent je kek nih...


Hahaa...start kat cni la upacara memasinkan kek telah terjadi...
Waktu wat topping, kena cairkan butter dan masukkan topping...
Kacau sampai berkilat
masalahnya.....
time kacau tu, langsung tak tergerak hati nak rasa sket topping tu..
siap je dh berkilat, tgh tak sabar, terus tuang atas kek...
nak hias cepat2 la konon2...
takut akeef merengek sbb lama sgt kt dapur...

tattadaaa...
hahahaa...kalau tgk rupa, mesti meleleh2 air liur tak sabar nak ngap kan??

2 comments:

  1. YEAH.MMG MELEH AIR LIUR...tp kalu rasa kene darah tggi tuh...wakakkaka

    ReplyDelete
  2. hahahaaa.....sbb tu sblm bagi kat org,kena tny dulu "de darah tinggi tak?"... :0

    ReplyDelete

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...