Skip to main content

1st Wedding Anniversary

Kali ni nak post entry pasal our 1st Wedding Anniversary..dengan rezeki dr Allah s.w.t, waktu 30 Oktober aritu, kitorang dptlah ke Bandung..alhamdulillah...kalau org x kenal, mesti cakap..."wahh, membazir smpai ke luar negara celebrate anniversary!!"..

hei,jgn tatau..ktrg bukan sesaja pg sana tau..ktrg mencari rezeki..sambil menyambil la...hehee..sbnrnya, aku dr zaman bujang lg duk meniaga kain + telekung Bandung..dan aku plak jenis yg akan pg pilih sendiri kain kat sana then bawak balik jual kt cni..sbb kalau nak harapkan penjual kat sana pos ke sini, ntah pape paten kain ntah yg dorang pos..corak pon tak sedap mana memandang..apatah lg nak membeli kan..hehee...

Actually, tiket ni aku beli waktu aku tgh sarat aritu..sbb dah hampir setahun tak meniaga..pas kahwin trus mengandung..so,x dapek la nk terbang mencari kain..jd,bila check2 planner,pas bersalin,leh crk stok kain baru sbb xde pape yg menghalang time tu..

Kita mmg tak tahu rezeki akan datang bila kan? Waktu Airasia buat zero fare tu, aku x dpt purchase apa2 tiket pon..asal nak byr je, kua la gambar lebah kt website airasia tu..asal nak bayar je, lebah pon kua..so, cam frust, trus malas nak beli... selang 2,3 minggu pas tu, MAS anta email yg bgtau dorang dh buat direct flight to Bandung & tgh wat harga promosi...yahoo!!!

Tak tentu arah mengklik date mana yang nak pegi...puas mengklik, last2 dpt harga yang mmg dirasakan sgt berbaloi... RM300 return..ALL in...hahah..dan date nyer adalah 30 oct - 1 nov 2010..yes!! our anniversary date is 30 october..taarraa....cepat2 call Mr.MHR tny setuju ke tak..Mr.MHR kata okeh...so,trus beli... :)

Weekend tu ktrg pg umah my MIL...bila dgr tiket murah,dorang pon nak ikut..so,dipendekkan cerita, beramai2lah kami ke Bandung..huhuu..

Flight to Bandung delay 1 jam..
nasib baik la KLIA..sejuk sket menunggu..



Ya Allah...peha...
byknya kena work out nih... :(

Waktu landed kat Bandung..
huhuu...dua2 muka senyum je..tp dlm hati bukan main sedih lagik..
akeef x boleh ikut...huuwwaaa..





macett.....



tgh tggu check in...dpt bilik betul2 sebelah kaunter reception..
cam kelakar plak..x penah2 duduk ground floor camnih..




nilah biliknya... Mr.MHR tak pueh ati sbb bilik xde tingkap..
bilik bajet..kenalah tahan...hehee..






otw to Pasar Baru...ni hari ke2..
pic hari pertama x upload sbb dh malam..lotih...huhuu..









Waktu ni kelaparan giler setelah penat membeli kain..
sib baik ada kedai masakan padang nih..huhuu...malatops!!


Posing sementara tggu keta nak ke airport...nak balik dah..


Flight to KL... delay jugak...30 minit..
agaknya MAS xleh bajet estimate exact time kot..
maklumlah..laluan baru..huhuu..

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…