November 19, 2010

1st Wedding Anniversary

Kali ni nak post entry pasal our 1st Wedding Anniversary..dengan rezeki dr Allah s.w.t, waktu 30 Oktober aritu, kitorang dptlah ke Bandung..alhamdulillah...kalau org x kenal, mesti cakap..."wahh, membazir smpai ke luar negara celebrate anniversary!!"..

hei,jgn tatau..ktrg bukan sesaja pg sana tau..ktrg mencari rezeki..sambil menyambil la...hehee..sbnrnya, aku dr zaman bujang lg duk meniaga kain + telekung Bandung..dan aku plak jenis yg akan pg pilih sendiri kain kat sana then bawak balik jual kt cni..sbb kalau nak harapkan penjual kat sana pos ke sini, ntah pape paten kain ntah yg dorang pos..corak pon tak sedap mana memandang..apatah lg nak membeli kan..hehee...

Actually, tiket ni aku beli waktu aku tgh sarat aritu..sbb dah hampir setahun tak meniaga..pas kahwin trus mengandung..so,x dapek la nk terbang mencari kain..jd,bila check2 planner,pas bersalin,leh crk stok kain baru sbb xde pape yg menghalang time tu..

Kita mmg tak tahu rezeki akan datang bila kan? Waktu Airasia buat zero fare tu, aku x dpt purchase apa2 tiket pon..asal nak byr je, kua la gambar lebah kt website airasia tu..asal nak bayar je, lebah pon kua..so, cam frust, trus malas nak beli... selang 2,3 minggu pas tu, MAS anta email yg bgtau dorang dh buat direct flight to Bandung & tgh wat harga promosi...yahoo!!!

Tak tentu arah mengklik date mana yang nak pegi...puas mengklik, last2 dpt harga yang mmg dirasakan sgt berbaloi... RM300 return..ALL in...hahah..dan date nyer adalah 30 oct - 1 nov 2010..yes!! our anniversary date is 30 october..taarraa....cepat2 call Mr.MHR tny setuju ke tak..Mr.MHR kata okeh...so,trus beli... :)

Weekend tu ktrg pg umah my MIL...bila dgr tiket murah,dorang pon nak ikut..so,dipendekkan cerita, beramai2lah kami ke Bandung..huhuu..

Flight to Bandung delay 1 jam..
nasib baik la KLIA..sejuk sket menunggu..



Ya Allah...peha...
byknya kena work out nih... :(

Waktu landed kat Bandung..
huhuu...dua2 muka senyum je..tp dlm hati bukan main sedih lagik..
akeef x boleh ikut...huuwwaaa..





macett.....



tgh tggu check in...dpt bilik betul2 sebelah kaunter reception..
cam kelakar plak..x penah2 duduk ground floor camnih..




nilah biliknya... Mr.MHR tak pueh ati sbb bilik xde tingkap..
bilik bajet..kenalah tahan...hehee..






otw to Pasar Baru...ni hari ke2..
pic hari pertama x upload sbb dh malam..lotih...huhuu..









Waktu ni kelaparan giler setelah penat membeli kain..
sib baik ada kedai masakan padang nih..huhuu...malatops!!


Posing sementara tggu keta nak ke airport...nak balik dah..


Flight to KL... delay jugak...30 minit..
agaknya MAS xleh bajet estimate exact time kot..
maklumlah..laluan baru..huhuu..

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...