November 22, 2010

Cukur Jambul + Aqiqah + Bertunang

05 Nov 2010

Majlis Cukur Jambul + Aqiqah untuk Akeef di buat pas solat Jumaat manakala majlis bertunang makcu Akeef pas solat Isyak, hari yang sama..fuhh!! berpeluh kami anak beranak....

Mana taknya..semua masak sendiri.. Pak Abu xmo cater2 nih...kurang sedap katanya..Pak Abu cakap,kalau nak cater, lebih baik ajak semua jemputan pg kedai mamak..order apa nak makan,then dia bayar..huhuu..ganeh gak rupanya...

Ramai jemputan yang hadir...yelah, 2 majlis la kiranya...so cam double la jemputannya...start dr pagi semua org dah bz2 wat preparation tuk majlis Akeef dulu...aku sangat berUNTUNG sbb Akeef sangat well mannered..hehee..dia langsung xde wat perangai...baik je..macam paham je yg ayah & ibu dia bz..so, sapa2 yg pegang dia pon, dia relax jer... :)

Majlis berjalan dengan lancar dr pagi sampai malam..so, sudi2kan la tgk gambar2 yg sempat disnap nih..ada byk sbnrnya..tp kita tgk yg penting jelah ye... *peace*

Bekas untuk mencukur jambul Akeef...disediakan oleh Makcu Akeef..

Kenyang perut suka hati..
Baik je anak ibu nie...hehee..

Tetiba je Akeef cembeng..
sebak dgr org marhaban agaknya..


Kami kena buat pusingan 3 kali then baru org tu start gunting rambut Akeef..
motif??

Lenguh Mr.MHR kena pegang dulang tue...
berat nak bawak bekas tembaga...huhuu..

Pelamin untuk Makcu Akeef disarung cincin tp Akeef yang guna dulu..
Tapi Akeef duduk kejap je..tupon sbb nak tido..hehee...

Hahh....dh tertido...cian Akeef...penat agaknya...

Alhamdulillah...
Selamat dah makcu bertunang ye..


Upacara menyarung cincin tunang...

Hantaran yang disiapkan oleh Makcu's Team..
hehee...


tarraaa...
Makcu + Bakal Pakcu Akeef
(^_^)

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...