September 2, 2014

Ramly Halal Mart

Last week anak duduk dengan atuk nenek..Mak ngn bapak duk relax2 kat rumah..haha..bila dah relax, panjang la kaki ibunya nak meronggeng malam2 pas abes keje...Ayah duk rumah buat stok barang dagangan...huhuu...aku jalan2 area Bandar Baru Bangi untuk beli barang sikit. Pastu Mr.MHR call suruh beli makanan..kebetulan ternampak Ramly Halal Mart nih..jadi, makan burger la pilihannya..sonang sikit..hehe..

Waktu masuk kedai ni, ramai gak orang..meja penuh..so, aku terus pergi kaunter order Burger Daging Special 1 Set dengan Burger Daging with Cheese..kelas ko maria..makan cis malam2...pas order, bayar, tunggu..


mula2 aku berdiri kat cermin luar kedai
pastu panas plak takde angin..masuk berdiri kat area cashier sbb ada kipas..hehe..


set breakfast pon ada
drive tru je belum ada lagi..hehe..


penuh kan?
kedainya 2 pintu la kiranya...1 untuk ready food..1 untuk stok jual..


sambil menunggu tu terembat la 2,3 barang...
biasalah..bila tgk benda frozen rasa macam nak beli semua
senang la konon2 kalau stok ada dalam peti ais.


Murah tak??
Set Burger Special + Fries + Air = RM7.00 saje




ni betul2 oldskool
special maknanya ada telur kan?
telur ni dia letak telur benjo
orang skang meniaga, semua balut daging dengan telur
takde kolestrol la gituh!! hahaha...

Ramly Halal Mart yang dah diextend ke konsep restoran fast food ni kau jangan la expect ko dapat burger tu cepat..walaupon konsel ala2 fast food tapi masih maintain waiting time macam gerai burger tu ye..yelah, kalau dah 1 family ada 5 orang pastu order burger lain2 jenis dan pelbagai ragam, mestilah ko kena tunggu lama sebab Ramly ni amek order macam gerai gak..one by one..dengan yang taknak sayur, nak mayonis lebih, sos lebih, add blackpepper..ha, tak ke lama ko kena tunggu sebab budak tukang masak tu kena buat satu per satu...tukang buat tu ada 4 orang..tapi, biasalah...orang kita kan selera macam2...sabar jelah...hehee..

Kalau kat area Bangi tu, kedai sederet dengan Manjaku, Yummie dan Al-Ikhsan..berdepan dengan Petronas...cubalah...sokong produk Muslim!!

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...