Skip to main content

Rehat


Hai korang...ni update laju2..

Aku sangat tak cukup masa 2 minggu nie...utk makluman yang dah tau, rumah yang nak beli dulu tak jadi...rumah tu de masalah...dah dekat 6 minggu penghuni kat situ tak berair..SYABAS datang tutup meter utama sebab de tunggakan bil berapa ratus ribu ntah..dorang ni pakai meter pukal..so, kalau de 1,2 unit yang buat taik, abes semua tak dapat rumah..mujo la tak bayar lagi..so, cancel...huhuu...kalau sapa2 keje Putrajaya nie, jangan beli atau menyewa kat Apartment Ruvena Villa, Putra Perdana...kat situ de byk apartment tp ikut nasib tang mana yang selalu takde air..


Then oleh kerana takde rumah, maka hari2 kitorang pusing mencari rumah untuk disewa...tapi harga rumah sewa kat sini, ya rabbi...macam nak menyewa shoplot 3 tingkat..aku penat nanges tau..huhuu...nampak je macam ganas, sikit sikit nak sentip...letih ooii mencari rumah...dah la ulang alik 90km sehari, cari rumah lagi..malam2 baru sampai rumah...subuh2 dah kua...cari punya cari, mungkin ada rezeki kitorang..dapat rumah sewa kat Dengkil...okay sangat2...15 minit dari ofis dan kawasan perumahan baru..dengkil is very the kampung hokay...suka iolss...tapi siang memang berghahang la kan..malam dingin2...ayah aku siap tak bagi pasang ekon sebab dia kata nanti sejuk...hahaha...kata omputih..mesti la ekon...







rumah sewa tu macam ni la rupa dia lebih kurang..ni aku cilok kat gugel..gamba rumah tak sempat snap..gila tak happy dapat rumah macam nie...terus kitorang berusaha cari kalau2 de orang nak jual sekitar tu..dengan pantas aku nak beli pakai loan gomen trus...huhuu...

okay, minggu ni aku bz nak run gaji untuk April nie..so penat..makanya hari ahad ni InsyaAllah kitorang pindah masuk...semalam dah amek kunci rumah...oh, tak sabar...penat sangat ulang alik nie...badan dah la penat, ngan poket2 semua penat...huhuu...

*tak berapa short gak update aku nie...daaaaaa.....

Comments

  1. Nk tanya ni...kat kawasan mana rumah area dengkil ni. Tgh dok mencari gak ni sampai skng tak jumpa2. tolong2 la bagi nasihat ye

    ReplyDelete
  2. Nk tanya ni...kat kawasan mana rumah area dengkil ni. Tgh dok mencari gak ni sampai skng tak jumpa2. tolong2 la bagi nasihat ye

    ReplyDelete
  3. salam...nak tanya rumah ni sewa berapa???…saya ayda sedang mencari rumah di sekitar putrajaya atau klia2…bajet sewa bulanan RM600 ke bawah…kemasukan segera atau awal september 2014….dah berbulan cari masih belum jumpa…harap saudari dapat membantu sekiranya terdapat di tempat anda rumah untuk disewakan.

    ReplyDelete
  4. Tgh2 gugel market sewa area c2.. tanjat i bile tgk pic ni.. tu umah sy tu.. tp ade org sewa dah.. best kan uma area tu.. u dpt sewa bape sis.. ?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…