April 16, 2013

Rehat


Hai korang...ni update laju2..

Aku sangat tak cukup masa 2 minggu nie...utk makluman yang dah tau, rumah yang nak beli dulu tak jadi...rumah tu de masalah...dah dekat 6 minggu penghuni kat situ tak berair..SYABAS datang tutup meter utama sebab de tunggakan bil berapa ratus ribu ntah..dorang ni pakai meter pukal..so, kalau de 1,2 unit yang buat taik, abes semua tak dapat rumah..mujo la tak bayar lagi..so, cancel...huhuu...kalau sapa2 keje Putrajaya nie, jangan beli atau menyewa kat Apartment Ruvena Villa, Putra Perdana...kat situ de byk apartment tp ikut nasib tang mana yang selalu takde air..


Then oleh kerana takde rumah, maka hari2 kitorang pusing mencari rumah untuk disewa...tapi harga rumah sewa kat sini, ya rabbi...macam nak menyewa shoplot 3 tingkat..aku penat nanges tau..huhuu...nampak je macam ganas, sikit sikit nak sentip...letih ooii mencari rumah...dah la ulang alik 90km sehari, cari rumah lagi..malam2 baru sampai rumah...subuh2 dah kua...cari punya cari, mungkin ada rezeki kitorang..dapat rumah sewa kat Dengkil...okay sangat2...15 minit dari ofis dan kawasan perumahan baru..dengkil is very the kampung hokay...suka iolss...tapi siang memang berghahang la kan..malam dingin2...ayah aku siap tak bagi pasang ekon sebab dia kata nanti sejuk...hahaha...kata omputih..mesti la ekon...







rumah sewa tu macam ni la rupa dia lebih kurang..ni aku cilok kat gugel..gamba rumah tak sempat snap..gila tak happy dapat rumah macam nie...terus kitorang berusaha cari kalau2 de orang nak jual sekitar tu..dengan pantas aku nak beli pakai loan gomen trus...huhuu...

okay, minggu ni aku bz nak run gaji untuk April nie..so penat..makanya hari ahad ni InsyaAllah kitorang pindah masuk...semalam dah amek kunci rumah...oh, tak sabar...penat sangat ulang alik nie...badan dah la penat, ngan poket2 semua penat...huhuu...

*tak berapa short gak update aku nie...daaaaaa.....

4 comments:

  1. Nk tanya ni...kat kawasan mana rumah area dengkil ni. Tgh dok mencari gak ni sampai skng tak jumpa2. tolong2 la bagi nasihat ye

    ReplyDelete
  2. Nk tanya ni...kat kawasan mana rumah area dengkil ni. Tgh dok mencari gak ni sampai skng tak jumpa2. tolong2 la bagi nasihat ye

    ReplyDelete
  3. salam...nak tanya rumah ni sewa berapa???…saya ayda sedang mencari rumah di sekitar putrajaya atau klia2…bajet sewa bulanan RM600 ke bawah…kemasukan segera atau awal september 2014….dah berbulan cari masih belum jumpa…harap saudari dapat membantu sekiranya terdapat di tempat anda rumah untuk disewakan.

    ReplyDelete
  4. Tgh2 gugel market sewa area c2.. tanjat i bile tgk pic ni.. tu umah sy tu.. tp ade org sewa dah.. best kan uma area tu.. u dpt sewa bape sis.. ?

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...