Skip to main content

Padi House @ Putrajaya


Mari jamu mata...

Semalam pg lunch date ngan Mr.MHR...hahaa...datang sama2, balik sama2, lagi nak date bagai..puuii... ala, bagi can la kan... asek pg tapau nasi kat cafe sensorang pastu makan kat tempat duduk masing2 sorang2 jugak... smlm dpt la makan berdua2an... Mr.MHR de exam kat UNITEN nun..kul 12.30 dia sms ckp ajak pg lunch kat Presint 16.. sampai2 je kat ofis aku nie, dah kul 1.. malas nak pg P16 so trus ajak pg makan kat melenggang lenggang padi huma..hahaa.. sebelah round about je kedai nie..lokasi padi house ni kat bangunan Galeria PJH..berdepan ngan Wisma Tani..area Presint 4 ye..nampak Menara KBS hah, sebelah tu je..boleh paham ka.....

Sampai je trus duduk..dikabarkan kat sini full house time rehat ye.. maklumlah de berbelas menara kat sekelilingnya... maknanya ramai le orang... so,jangan heran le kalau penuh..okay, untuk lunch dia offer set.. aku pon sebab xtau pebende plus dah lapar, aku pilih je set yang ada kat situ...




ni soup of the day kot..chicken soup


 
saje buh gambo besau besau



tajuk dia
Cincinnati Fine Way
*cheese baked beef pasta*

3 benda ni aku punya set
rege dia RM15.90 satu set




boifren aku xmo makan set
dia order Padi House Chicken Chop Rice
RM 9.90
tapi order ice lemon tea sama macam aku gak

 

kat pintu masuk dia ada display rack tuk cakes nie..nampak menyelerakan sebab home made katanya..actually bukan home made kan? kena letak cafe made..hehee..sebab tak tertahan godaan, aku ter order gak benda alah nie..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
.


 


 kbai..... :)


Comments

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…