August 23, 2016

Bercuti Ke Gold Coast Melaka

Sekarang kalau rasa nak pergi cuti kat mana2, benda pertama perlu ada mestilah tempat mandi yang menarik atau anak kau akan merengek je macam2..hehe..Lepas penat berhempas pulas bulan puasa dan raya, kitorang rasa nak pergi bercuti kejap...nak pergi jejauh macam lagi bertambah penat kan..so, decide pergi Melaka je.. 

Kali ni try Gold Coast Melaka. Sebelum ni dah pergi Bayou Lagoon tu..lokasi dorang ni sebelah2 je..dipisahkan dengan pagar besi..Kalau rasa Gold Coast penuh, seberang lepak Bayou..hehe..

Aku booked bilik studio. Tapi puas google tak jumpa bilik studio tu macam mana.. Jadi bila hari check in tu, baru tau rupa dia macam mana. Kitorang sampai sana hari Khamis dalam pukul 4ptg macam tu. Waktu check in request bilik yang mengadap waterpark, budak tu cakap penuh..aku macam ????...dah la hari Khamis, aku tengok sunyi sepi, kereta pon ada 4,5 biji je, boleh dia kata penuh. Belum sempat aku buka mulut dia cakap 

"Oh, cik booking 2 malam ye..okay, saya tukarkan bilik orang lain"

Aku cakap la.. "Eh, boleh pulak tukar2kan bilik orang dik?"

Dia jawab : "Dorang belum sampai lagi" (muka selamba)

hahaa..

"Patutnya tak kira la orang check in 1 malam ke 2 malam ke, utamakan yang sampai dulu dan yang dah bagi duit kat korang ni. Yang belum sampai tu beria2 reservedkan bilik dia, sekali dia mati tengah jalan macam mana?" 

Terus dia sentap...akak terpaksa tolak markah untuk pengurusan pelanggan kat situ ye...

Malas nak terus berangin, kitorang terus pergi masuk bilik. Rupa2nya dia memang takde bilik studio. Aku dapat apartment 3 bilik tapi cuma master bedroom je dia bukak. Lagi 2 bilik berkunci. So, hall dengan kitchen memang boleh guna.. Kalau kau datang ramai, angkut toto dengan bantal sudah...jimat..hehe..



kitchen dia cuma ada benda ni
peti ais mini, kettle dengan sinki
benda lain, tarak...


sorry ye..silau..



Angkut jajan..maklumlah, berendam je kejenya...


ni view dari balkoni
haha..gaduh la woi dengan reception utk dapatkan view sebegini..
ko jerit2 je anak beranak suh naik..




ni wave pool
ada time2 dia pasang ombak tu...
time ni dah petang dekat2 Maghrib..dia dah tutup..
bangunan yang warna merah tu Bayou Lagoon..sebelah je..






Ni gambar pagi Sabtu nak check out..Kitorang siap2 hantar beg masuk kereta pastu berendam sampai Zohor..tag tangan tu kira per hari..kalau kau jenis muka stone, pas mandi, tukar baju pergi lunch kat luar, masuk balik mandi sampai malam...hahaha...dengan syarat, kunci bilik dah pulangkan la kan..kang security cari kau pulak..


Info nak share, setiap hari Jumaat dan Sabtu, waterpark akan dibuka sehingga 11 malam..so kalau kau sampai lambat dalam kul 8 malam pon, ko sempat la lagi nak berendam..slides tu kitorang belasah main..bukan untuk budak2 je..dewasa mak pak budak semua boleh merealisasikan mimpi indah tu..haha..

Okay, pergilah bercuti...

1 comment:

  1. Tq puan... info berguna tuk sy.. anak2 minta hotel yg ada theme park..so nk try tmpt ni plak. :)

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...