March 12, 2015

Feri Kuala Kedah - Langkawi

Selalu kalau pergi Langkawi, kitorang naik feri di Jeti Kuala Kedah. Sebabnya, penat nak drive sampai Kuala Perlis..haha..lagipon kat Kuala Perlis tu kebanyakan bas ekspres semua ke sana. Jadi, ramai sangat orang. Kalau kita yang individu ni, baiklah naik kat Kuala Kedah. Takde bersesak2 sangat. Aku just nak tunjuk keadaan dalam feri je. Senang la korang nak bajet2 macam mana nak handle barang.. Maklumlah, namapon Langkawi kan...korang mesti shopping tak hengat punya..hehe..




waktu perjalanan dia dalam 2 jam macam tu
memang lebih lama dari Kuala Perlis
dorang pasang video..kadang2 pasang video clip lagu2..



Kalau korang jenis yang tak tahan sejuk, baik sediakan jaket siap2. Dah banyak kali aku naik feri ni, dorang memang on aircond guna fan full blast punya. Kalau kena time hujan, walaupon laut tu bergelora, aircond tetap menderu2 punya kuat. Yang 'kaki kencing' lagilah tak senang duduk..haha..aku okay je..sebab dah biasa duduk London..kbai.. :)

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...