March 21, 2014

Bagelen Kartika Sari

Hello... :)

Nampak sawang tak? Nampak? hahaa..hampir sebulan juga la tak mengupdate blog ni. Takde feel la lately. Dok baca blog orang saja feel skang ni. Tunggu mood datang balik ye. Nanti hakak hapdet uollss...

Sempena musim cuti sekolah yang akan tiba minggu depan ni, mesti la ramai yang akan pergi bercuti. Sama ada kau dah beli tiket time promo2 dulu tu atau yang jenis duit banyak boleh beli on the spot, mesti dah ada tempat nak berjalan bersama family kan?

Sapa2 yang pergi Bandung, kalau singgah Kartika Sari, jangan lupa try menatang nih...


Bagelen tu bermaksud Kue Kering. Kita sini panggil roti le gamaknya..huhuu...Roomboter tu maksudnya butter. Roomboter tu bahasa Belanda ye uolss..dah kata kena jajah ngn Belanda. Harus la ada tinggalan.. Kuih ni sedap kemain. Suap habis, suap habis, suap habis.. Lagi satu stok dia macam terhad. 1 plastik ni ada 12 biji tak silap aku. Rege dia IDR25000. Mahal gak la kan roti yang berharga RM7.50. Tapi....kata pelancong, haruslah beli benda semua mahal kan... :)

3 comments:

  1. Itulah boleh tahan mahal harga bagelen ni..

    aku pun br tau masa g bandung awal thn hari tu tp x buat2 pun n3 lagi, dh tinggal ni lg la malas nak update..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal kan? kat sana tak rasa sangat..selamba beli..bila convert baru terasa mahal nak mampos...

      Delete
  2. Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda
    Whatsapp ina 0192633431

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...