Skip to main content

Austin Steak House Bangi

Lama mak incik berehat..mak incik xde mood.. :) baca blog org pon semua citer pasal raya...jadi, mak incik duk bertapa jap...

Bosan makan rendang? lontong? mee kari?...ha, meh makan western...korang memang macam2..bila musim tak raya, asek nak cari rendang la, lemang la, nasi impit semua..bila dah dijamu tak henti2 ngan makanan tu time edisi rumah terbuka nie, jemu plak..hahaa..nama pon napsu kennn....

Aritu aku ni puas la mencari kat mana la nak makan western food yang sedap2 kat area2 rumah aku...gugel2, jumpa la kedai nie..review cakap bagus..kat Bangi sajorrkkk...


kedai ni kat shop lot...ini tang corner ..


ni mak incik punya...chicken chop..
aku memang ada time2 yang tak mencabar..
pegi jejauh order chicken chop...bengang gak kenkadang ngan diri sendiri...hehee..


ni Mr.MHR punya...combo steak..semua ada..aku tukang ngecak.. :)


ni Seafood Spaghetti kalau tak silap..sotong dia kemain lembut..


Chicken Marry Land
trus terasa nak nyanyi Marry Me by Bruno Mars...hahaa..


ni air Sour sop aku.. yang len order fresh orange..terlupa snap gambo...
 

ni senarai harga...murah & portion dia pon besau2..

Jangan le pelik makanan kemain banyak... keluarga Mr.MHR pegi bersama2..tu pon tak cukup dalam gamba sebab sebenarnya chicken chop de 3 pinggan...termuntah lak aku sesaja upload menu sama cuma berbeza sudut je..hehee..

Austin Steak House
No. 55 GF, Jalan Kajang Impian 2/1,
Taman Kajang Impian, Seksyen 7,
Bandar Baru Bangi
Waktu : 5.00 pm – 2.00 am 

tu alamat kedai tu...pergi la try..service laju dan murah..kalau perut tengah menggelegak lapar, datang sini tak sempat la nak pitam kekdahnya...total makan aku aritu, RM72 je..tak mahal kan? makan fefeling omputih tapi bayar murah...

Comments

  1. kalau rasa nak mkn chicken chop mmg kitaorg akan pergi ke sini pun, mmg kena dgn tekak n harga pun berpatutan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya...dekat ngan rumah kan? hehee..first time try..boleh la lepas gian dari nak harung ke kg baru tu...

      Delete
  2. mcm best ja tempat ni....teringin plk nak mkn chicken chop......

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la try..lagipon orang Islam yang masak..takde la kembang2 tekak kalau tengok mat nepal yang masak..hehee..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…