August 30, 2013

Golden Palm Tree Sepang : Buka Puasa cum Dinner

Dah basi..tapi nak haplot jugak.. :)

Buffet Ramadan kat Palm Tree ni aku beli pon macam dah 2 minggu puasa.. ni tahun ketiga birthday Mr.MHR ngan Akeef jatuh dalam bulan puasa...tahun depan barulah bulan raya..huhuu..sebab tu aku tak penah buat makan2 sempena birthday Akeef...insyaAllah tahun depan la baru buat...macam lahir tahun lompat anak aku...dah 4 tahun baru leh celebrate..

Minggu birthday tu Akeef kena demam campak..takleh la anta ke taska.mula2 aku cuti 1 hari jaga dia..pastu biasalah, atok dia manaleh dengar kalau anak-anak dia ni cuti..keje amek cuti rehat pon kena marah ooii...bapak aku tu Pegawai Buruh..semua kena ikut rules..lepas je sahur, Ayah aku dah tercegat kat gate ngn adik aku datang amek Akeef nak bawak balik Wangsa Maju..dia suh aku pegi keje...petang tu abes keje, kitorang balik Wangsa Maju..pastu masuk hari kedua, tak larat nak ulang alik..maklumlah bulan puasa ni jalan mana yang tak jem..jalan pegi bagan lalang pon jem..so, kitorang duk je Dengkil..Akeef duk ngan atok nenek...

Jadi, buffet ramadan tu kami pergi berdua je..kalau bawak Akeef pon boleh je..sebab dia still free...tapi sebab dah demam tu, tak bawak la kan...


aku memang takut air..rasa gayat je tengah2 laut tu duk makan..







waktu ni dah kul 7.15 macam tu..orang dah start bangun ambil makanan..


ayam panggang tu sedap...3 ketul untuk saya..harharhar..



Ikan kembung ngan pari bakar..tapi aku tak amek..


tapi sotong ni berkali2 aku amek...i love sotong very much!! sotong ye bukan SUTUN...


Nasi Mandy
oleh kerana buffet, nasi is a big NO..nanti perut cepat penuh..makan lauk saje..



budak ni tak reti kot..potong kambing pon kekok..


ni untuk dimakan bersama-sama kambing...sebelah tu ais kacang ngan cendol


Ketam bercili ini sangat marbeles..aku siap sinsing lengan baju kurung...


chef tu tengah masak yong tau foo..kalau Akeef ada mau 3,4 kali dia suh chef ni buat kueh teow sup..






sopan tak aku?


ni pinggan darling ai..so korang tau la nape aku ni memasak hari2 sepanjang bulan ramadan aritu...perut memang hadap nasi..xde makna dia nak makan lauk2 saje..huhuu..


setiap kali amek kambing, memang 2 slices ni je dia bagi...very the!!


ni snap sebab bosan..tunggu asben pg solat, duk la amek gamba sensorang...sirap selasih ni memang akan sentiasa di refill... tapi tak sedap..macam hapak sikit...


dalam kul 8.15 kitorang dah beransur...memang bukan perut buffet kot.. :)


mana aci gemuk sensorang kan..perut Mr.MHR pon aku dah berjaya gendutkan..hahaa..

Akeef merajuk tengok gambar nie..dia tanya :

> "Mana Akeef, ibu?"

> "Akeef tido time nie..Ibu ngan Ayah makan kejap kat work.."

> "Kecian Akeef xde ikut Ayah ngn Ibu bersama-sama..." dan terus menangis..

Anak aku memang sentip sikit...dia yang cakap kesian, dia yang menangis..huhuu...ikut Ibu kot..time dalam perut asek sentip je sorang2...

No comments:

Post a Comment

Bilik Fuller Hotel Alor Setar

Ha, mesti bila google tak jumpa banyak info pasal Fuller Hotel ni kan? tu yang datang kat blog aku ni..tahu dah..sebab hari tu aku pon goog...