Skip to main content

Hotel 11@Century JB


Minggu lepas aku sempat la pergi JB untuk 1 malam.. 2 malam berkursus kat Melaka, hari terakhir kursus tu Mr.MHR datang ambil kat hotel, terus shoot pergi Johor. Tujuannya nak ke Legoland. Maklumlah, harijadi katanya kan. Aku mula2 book guna phone je hotel kat area Danga Bay. Hotel bajet sebab target sampai JB dah malam just nak tido je..Pagi2 dah nak check out pergi Legoland. Kitorang sampai JB around 3 lebih macam tu. Sepanjang jalan dari Melaka tu hujan. So, takleh laju..Tapi aku suh gak laju SIKIT sebab nak kejar Murtabak Cheese..hehe..sampai je Skudai, boleh pulak banjir kilat..berdenyut gak dalam 30 minit nak sampai ke tempat murtabak tu.


Lepas je membeli murtabak (tercapai hajat), barulah kitorang pergi area Danga Bay tu nak check in hotel konon2..Sekali sampai, hotel tu Tingkat 3 shop lot sebaris dengan Tune Hotel..eh, takkan nak panjat2 tangga nih..macam seram je..so, aku terus google mana hotel kosong lagi. Dekat booking.com ada bagitau hotel yang masih available. Aku terus je book online then terus gerak pergi hotel. Dalam 10 minit je dari Danga Bay. Tengok2 hotel tu sebelah KSL City. Memang aku gembira la..sebab situ banyak kemudahan..Ni hotel yang aku book.


Ini harga yang tertera kat meja reception tu. Tapi sebab aku book online, jimat RM10..hehe..Harga ni termasuk breakfast. Untunglah kan..cuma wifi tu terhad kepada 2 gajet je..sebab ni bilik berdua..kalau dua phone dah pakai wifi tu, ipad ke tab ke tak dapek le...


Bilik aku ni standard room je..sebab tu je yang ada..huhuu..jadilah untuk bertiga kan..





Ni view pas Subuh..Pagi tu lepas Subuh takleh nak tido..Sebab hujan semalaman so rasa sejuk sangat..Asek terkencing2 je..haha...nak tido pon tak lena..

Disebabkan hujan masih lagi renyai2 pagi tu, mood pon macam merudum..aiseh, tiket dah beli, takkan nak burn kan..Kitorang turun breakfast dalam 9.00 macam tu..Tapi dah siap2 kemas beg nak check out..


Makanan kat sini okay..Sedap jugak..Ada nasi lemak, kuey tiow goreng, kaunter mee sup, ada potato gratin, baked beans, roti2 dan yang paling penting ada egg counter..hehe..tu penyedap sebenarnya..anak aku asek tambah kokocrunch..sedap katanya..hehee..alhamdulillah, kenyang kitorang makan pagi tu..lepas breakfast, naik bilik amek barang dan check out..

On the way ke Legoland still hujan..tapi rezeki sampai je sana, hujan dah berhenti..so, kitorang memusing dalam keadaan redup aritu...orang pon tak ramai sebab dorang sibuk pegi open house kot..huhuu...


yang paling penting......
hotel ni punya gelas pon konsep rumah terbuka kat kampung..hehee..

Comments

  1. Berkursus sambil berjalan, ummi pun biasa juga gitu.
    Jom.. ke blog ummi. tq

    ReplyDelete
  2. Berkursus sambil berjalan, ummi pun biasa juga gitu.
    Jom.. ke blog ummi. tq

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Dalca Sayur Simple

Sedang berdiet? mari..aku nak bagi resepi cecampak...senang dan sihat..huhuu...

Dalca Sayur

Kacang Dal (1 genggam - basuh dan rebus sampai empuk)
Bawang putih, bawang merah, halia (kisar bersama)
Serbuk Kari Daging 1 sudu besar (bancuh dengan sedikit air)
Rempah Tumis (kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang) buah pelaga takyah
Santan
Sayur yang digemari

Cara-cara :

1) Rebus kacang dal sampai empuk. Kalau ikut Masterchef, campak kat dinding, dal tu melekat maknanya dah empuk..hehe..penuh dinding korang ngn dal kang...
2) Panaskan sikit minyak dalam periuk, masukkan rempah tumis
3) Masukkan bahan kisar dan tumis sampai naik bau
4) Masukkan rempah kari yang dah dibancuh dan tumis hingga garing
5) Masukkan sedikit air dan masukkan semua sayuran yang keras
    (aku guna carrot, kacang panjang dan kentang)
6) Biar sampai sayur empuk. Masukkan pulak sayuran lembut. Aku letak terung je
7) Bila dah mendidih, masukkan kacang dal dan santan
8) Perasa kuah dalca tu tunggu sampai mendidih. B…

Resepi Asam Pedas Simple Tapi Sedap

Ha, makan hati baca tajuk? sendiri masak sendiri up...Sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri kan? haha..
Okay, aku upload gambar asam pedas dengan caption sepanjang2nya kat fb..Mak aku kan tukang masak. Specialty dia memang asam pedas. Sampai mula2 aku masuk keje dulu (ofis depan rumah je), bila cakap mak aku yang berniaga gerai kat balai polis je, semua terus cakap "ha, yang asam pedas sedap tu..anak Kak Yah kan.." kembang bontot jap sebab orang puji mak aku...puji mak pon nak perasan lebih..belum puji aku lagi tu...haha..
Ikut highway...macam biasa..so, bila dah upload, ramai yang mintak resepi plus teringat2 mak aku masak..Dulu aku duk asrama..so, selalu la mengangkut makanan bila balik weekend..dan aku selalu angkut asam pedas dengan sambal sardin cili padi je sebab aku rasa asam pedas & sambal sardin yang mak aku masak takde orang boleh lawan...hahaha...matik la...ah, tak kira...aku tetap nak cakap yang mak aku masak terpaling sedap..kedai2 yang de jual specia…

Resepi Soto Ayam Mudah

Korang memang suka bab2 resepi mudah kan? Aku pon sama..Kalau dah de yang mudah, kejadah apa pegi amek yang susah..Takyah nak mencabar diri sangat. Bukan dapat hadiah pon kan..haha..
Okay..raya baru ni, turn balik kampung Mr.MHR..aku pasghah...hehee...ala, kampung masing2 bukan jauh pon. Sorang Negeri Sembilan, sorang Melaka..sekangkang kera takyah rebut2..aku dah makin lama kahwin ni dah makin tak kesah. Tapi aku paling kesah, pilih kampung yang tak banyak kena buat keje..haha..sayang lemak2 aku kumpul setahun...haha..emang dasar!!  Sempena raya, aku ditugaskan buat soto. Gila kau!! tetiba kena masak soto..dah le keluarga belah Mr.MHR tu besar...aku insan yang lemah ni kena masak banyak2..propa sangatsss...meh la, aku nak bagi resepi. Tapi jangan tanya sukatan. Agak-agak je ye..
Aku masak ni 2 ekor ayam ( 1 ekor potong 4 + 1 ekor potong kecik2)
1) Panaskan minyak dan tumis rempah 4 sekawan hingga naik bau 2) Masukkan bawang merah, bawang putih, halia (dihiris halus) dan goreng sampai…