November 20, 2013

Nasi Ganja

Hampir terlupa aku ada blog...huhu..maap la ye..hakak bz pindah rumah..asek pindah je kan? tulah gamaknya keje aku sekeluarga...hehe..

Minggu lepas heboh cite pasal nasi ganja kat Ipoh tu. Kemain la semua orang kat media social duk post benda pasal tu. Bendanya sikit je, tapi nasi tambah kemain banyak so jadi macam teruk. Aku taktaulah orang lain, tapi aku suka makan nasi kandar ni. Namun demikian, hakak memilih la kedai. Takde semua kedai aku nak redah. Kalau kedai nmpk berkarat, aku tak masuk. Aku xtau la kenapa tapi bagi aku kari mamak memang best..oppss..

Kat Putrajaya ni setakat ni aku dah jumpa kedai yang memenuhi kriteria. So, bila teringin, situ la aku tuju dulu. Kadang2 sampai sepuloh hinggit mamak tu tekan. Tapi aku pasrah saje sebab kalau nak buat kari macam ni, aku sorang je yang makan. Tak berbaloi beli bahan. Mr MHR x makan kari. Orang negeri sembilan makan masak lomak cili api suko la.. 

Tapi kalau nak beli nasi kandar ni kena time lapar tahap dewa. hahaa.. Aku kalau pagi tak sarapan plus keje bertimbun, memang lapar tahap dewa tu tiba. Jadi nasi mamak la jawapannya...

 

 Jemput uollss....
RM 9 je nih.. 
Mamak kira kautim ngan aku sebab yg beratur semua jantan. 
Aku sorang je pempuan melayu terakhir beratur tapau nasi kandar..sorang2 pulak tu.. :)


1 comment:

  1. wawawa kari sotong tu nampak best..murah la tu sbb ada ayam ngn sotong...

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...