December 19, 2011

Patut Tak?

Perasan tak skang ni semua benda jual bertimbang? dari durian sampailah ke ais krim..kemaruk betul orang skang meniaga nak untung..nak pembeli pon tak berapa nak bijak (read as terpaksa) kot beli benda camtu...

Yang menyebabkan aku macam tak paham skang ni yang semua org sebuk berlumba2 beli aiskrim timbang2 nih..korang mmg nak makan ke atau mengikut2 ha? aku macam pelik penuh orang beratur sedangkan aiskrim je pon..bayar kemain mahal, kenyang ke? huh..ada yang kata, 'aiskrim' tu xde lemak, sbb tu mahal..ceh!! sudah la..kalau xde kawan2 ko makan, ko pon mesti xmo masuk kedai tu kan...
Aku rasa selagi ada permintaan, selagi tu mangkuk2 ni meniaga secara timbang..macam haram!! iskkk..tak puas hati aku...semangkuk 'aiskrim' yang besar tapaka tangan aku & tinggi mangkuk tu tak lebih pon dari jari kelingking aku nih, rege dia boleh sampai dekat2 20 ringgit?? yang jual makan haram, yang beli bangang..tu kesimpulan aku..tima kasih!!

4 comments:

  1. Wah marah nye! Sabo2.. Eh sy beli ape. Tp sy x rse bangang plak. lol. Tapi since sy gemok n suke makan, sbb itu sy crik duit. Biar lah nak wat cmne. Dah suke.. nak kte ikot2. xplak. for example, tutti frutti dah bertahun2. bru2 ni je femes. b4 femes lepas kje mmg sll ke sne. tu x ckp lagi baskin robin yg sy beli stock utk berbulan2.sng mak abah dtg nak mkn,sbb dorg pon suke mkn. mesti nak ade dlm peti ais.. terpulang la pd msing2. xle jugde mcm tuh. and lagi2 psal mkn, insyaAllah takkan berkira.x plak membazir pd org yg rse benda tuh die bole beli.. :)

    ReplyDelete
  2. baskin robin tak timbang kan? hahahaa..saya pon beli gak...terasa gak bangang tapi sbb nak makan..hahahaa..so, no heart feeling..kutuk diri sendiri.. :)

    ReplyDelete
  3. BR x sure tmbg ke tak. Tp baldi tuh ikot sze. Plg bsar(xla bsr mne pon)rm90 xsilap. cinonit. kiraan die dlm tuh dah siap tah bpe oz tah.ikot kan bangang gak. hhahahahahha klu 2 dah 180.aduhh! tapi suke mkn. klu nk fkir mmg kurus lame dah ni. alamak! trase plak nak bkire lepas ni. bole kurus. tp btol la trase bangang gak HAHAHHAHAHAHA. eh tp kan tu sy ok lagi. die import kan. naik kapal terbang dah bpe mahal kan? ni nak cte lauk melayu kte jual bertimbang!! ye lauk jual kt restoren2 tuh btimbang. tuh rse lagi dasyat. sll klu terrrpegi kompem x p lgi kdi tuh. bkire yg amat. import dr africa agak nye daging salai tuh :p

    sorry cte pjg plak.. kekekekeke

    ReplyDelete
  4. oh,de ke? stkt ni kedai seafood baru timbang rasanya..kalau nasik lauk ayam pon nak timbang, mmg patut terbalikkan meja niaga tue...hahahaa....

    ReplyDelete

Resepi Bergedil Kentang Mudah

Musim korban ni, mesti banyak dapat daging korban kan?. Sedap kalau dibuat sup. Gengkan pulak jadi bihun sup dengan sambal kicap..fuhhh...h...